Gezocht: originele nieuwjaarswens!

Wie heeft de meest creatieve en originele nieuwjaarswens? Dat is de uitdaging waarmee de gemeente Enschede het jaar 2021 uitgaat.

Enschede - De gemeente daagt iedere Enschedeër uit de meest creatieve en originele nieuwjaarswens voor 2022 te bedenken. "Nu we de jaarwisseling ook dit jaar niet op de vertrouwde manier kunnen vieren, zoeken we naar andere manieren om elkaar de beste wensen over te brengen'', aldus een woordvoerster. "Dat kan met een filmpje, een bijzondere foto of -speciaal voor de jeugd- met een mooie tekening of knutselcreatie. De meest bijzondere nieuwjaarswensen worden getoond tijdens een speciale nieuwjaaruitzending van de gemeente op 5 januari en dingen mee naar leuke prijzen.''

De oproep gaat vooral richting leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. "Door de coronamaatregelen en de lockdown is bijna niets mogelijk. Dit vraagt van hen én hun ouders de nodige flexibiliteit en creativiteit. Met deze actie hoopt de gemeente alle leerlingen een leuke activiteit te bieden.'' Inzenden kan tot 1 januari via www.enschedeviertoudennieuw.nl.