Yoga tijdens de lunch, bij Kaliber.
Yoga tijdens de lunch, bij Kaliber. Foto:

Kort nieuws

Yoga

Enschede - Yoga tijdens de lunch in het centrum van Enschede. Dat kan bij Kaliber Kunstenschool. "Ben jij ook toe aan dat extra momentje rust? Of heb je zin in een nieuwe uitdaging? Dan heeft Kaliber de oplossing. Je kunt namelijk vanaf dit jaar yogalessen volgen op Kaliber Kunstenschool in Enschede. Elke dinsdagmiddag om half 1 staat yogadocent Jacobien van der Heijden klaar om jou dag een goede break te geven'', aldus Nessah Hulskers-Badenhop. In het Muziekkwartier, Willem Wilminkplein. Zie www.kaliberkunstenschool.nl/yoga voor meer informatie.

Kunsthaven

Enschede - De Kunsthaven zoekt vrijwilligers. "Om ons mooie pand in oude glorie te herstellen zijn we op zoek naar mensen die het leuk vinden om enkele uren per week de handen uit de mouwen te steken'', aldus Claudia Bidoggia. "We zoeken een tuinman, een schilder, een elektricien, een timmerman, een metselaar en iedereen die handig is en van aanpakken weet.''

Baptisten

Enschede - De Baptistengemeente de Schuilplaats in Enschede houdt elke derde zondagavond in de maand een Maranathadienst gepland. "Vaak is er een gastspreker uit het land en er wordt muzikale medewerking verleend door diverse musici'', aldus Koos Brouwer. Afgelopen zondag trad het duo David en Corine op. De derde zondag in oktober staat Gospelkoor Benediction uit Enschede gepland.

55-plus

Enschede - Bij de Stichting 55+ draaien de meeste activiteiten weer. Wel zestig per week. " We zijn vol enthousiasme van start gegaan'', zegt Judith Cohen. "Wat is er allemaal te doen bij de Stichting 55+? Wel, er zijn bridgecompetities (6 per week) en bridgelessen, taallessen, diverse soorten yoga, kunstbeschouwing, luisterklassen klassieke muziek, keramiek, schilderen en nog veel meer. Op onze website staat het complete overzicht. www.55plus-enschede.nl. Bij de meeste groepen kunnen nog nieuwe deelnemers worden toegelaten.''

Maico

Enschede - De Enschedese volkszanger Maico treedt zaterdag 25 september om 16.00 uur op tijdens Burendag in de Vechtstraat.

Wilhelmina

Glanerbrug - Muziekvereniging Wilhelmina geeft zaterdagmiddag 25 september om 15.00 uur een openluchtconcert op het Heldersplein.


Kort