KV Rigtersbleek en EKC Nääs in gesprek over fusie

ENSCHEDE - Onlangs zijn opnieuw gesprekken gevoerd over een fusie en/of samenwerking tussen de korfbalverenigingen EKC Nääs en KV Rigtersbleek. Dit op initiatief van laatstgenoemde. In 2015 waren de onderhandelingen over een fusie al in een vergevorderd stadium, maar uiteindelijk werd er alsnog van afgezien.

In 2015 was de locatie nog een heikel punt. Bij KV Rigtersbleek was er toentertijd te weinig draagvlak voor een verhuizing naar de locatie van EKC Nääs aan de Roessinghsbleekweg. Tijdens de algemene ledenvergadering van Rigtersbleek begin deze maand hebben de leden daar nu wel akkoord op gegeven. Bij een fusie van de twee verenigingen, gepland voor seizoen 2022/2023, zal de vereniging dan ook gehuisvest worden op de huidige locatie van EKC Nääs aan de Roessinghsbleekweg.
Voordat beide verenigingen daadwerkelijk fuseren, zal er over veel zaken nog overeenstemming bereikt moeten worden. De liefde voor de eigen club en een zekere mate van rivaliteit tussen de verenigingen kan het realiseren van één sterke korfbalvereniging in Enschede-Noord met voldoende leden, vrijwilligers en kader lastig maken. Tijdens de algemene ledenvergadering van EKC Nääs, die in september gehouden zal worden, kan weer een stap in dit proces gezet worden.