Prijs voor Ecocult Bonhoeffer.
Prijs voor Ecocult Bonhoeffer. Foto:

Prijs voor 'Ecocult' leerlingen Bonhoeffer

Enschede - Leerlingen van het Bonhoeffer College hebben het beste advies gegeven voor een circulaire toekomst. 

Hoe kun je de afvalberg verkleinen? Hoe laat je inwoners beter recyclen? De Bonhoeffer-leerlingen deden onderzoek, vormden een eigen visie en gaven antwoord op deze vragen in het project Adviseurs van de Toekomst. Het leverde inspirerende adviezen op. Het leerlingenadviesbureau Ecocult van het Bonhoeffer College Bruggertstraat sleepte de winst in de wacht.

In het project Adviseurs van de Toekomst gaven leerlingen door heel Overijssel hun adviezen over actuele circulaire vraagstukken. Dat deden ze onder begeleiding van opdrachtgevers. De deelnemende adviesbureaus pitchten hun adviezen aan een jurypanel door middel van een video over hun oplossing. De jury beoordeelde de ingezonden video’s onder andere op haalbaarheid en originaliteit.

Gedeputeerde Eddy van Hijum maakte in een videoboodschap bekend dat Ecocult had gewonnen. “De jury was onder de indruk van jullie uitgebreide advies en heldere uitleg in de video'', aldus Van Hijum.

De leerlingen adviseerden Twence over de verpakking van de toekomst. Wim de Jong van Twence: "De keuze om voor incontinentiemateriaal gebruik te maken van retourverpakkingen en te analyseren welk soort krat daarvoor het meest geschikt is vindt Twence een schoolvoorbeeld voor het oplossen van de vraagstukken rond verpakkingen.”





Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Wilt u meer informatie over Adviseurs van de Toekomst? Neem dan contact op met Ilse Jansen via jansen@natuurenmilieuoverijssel.nl of 06 498 76 798