Afbeelding
Foto:

Wilminktheater weer open voor maximaal 200 bezoekers

ENSCHEDE - De grote zalen van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn sinds 5 juni weer geopend voor maximaal 200 bezoekers per voorstelling. Het publiek hoeft zich vooraf niet te laten testen. De eerste voorstelling na de heropening was op donderdag 10 juni: de Jupitersymfonie van Mozart, uitgevoerd door het ensemble Pynarello. Ook Veldhuis & Kemper en cabaretier Pieter Derks spelen deze maand in Enschede.

Dankzij de nieuwe versoepeling van de coronamaatregelen mogen zalen met een capaciteit van meer dan 1.000 bezoekers maximaal 250 bezoekers welkom heten. Voor kleinere zalen geldt voorlopig een maximum van 50 per voorstelling. Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede zijn nu volop bezig om een mooi programma voor het laatste deel van het seizoen samen te stellen. Daarbij wordt een bovengrens van 200 bezoekers per voorstelling in de grote zaal aangehouden.

Programmering
Pynarello beet op 10 juni het spits af met een uitvoering van Mozarts Jupitersymfonie in de grote zaal van Muziekcentrum Enschede. Een dag later spelen de koperblazers van Phion samen met trompettist Eric Vloeimans. Zangeres Ellen ten Damme en klassieke sopraan Laetitia vertolken op zaterdag 12 juni met het orkest van Phion muziek van de Duitse componist Kurt Weil. Het strijkorkest onder leiding van Otto Tausk brengt op zondag 13 juni composities van Janáçek en Stravinsky ten gehore. Veldhuis & Kemper komen op zaterdag 26 juni naar het Wilminktheater, cabaretier Pieter Derks staat op 30 juni in de grote zaal. De kaartverkoop is begonnen. Voor meer informatie over de actuele programmering: www.wilminktheater.nl.