Niels van den Berg
Niels van den Berg Foto: PR BBE

Niels van den Berg wederom verkozen tot lijsttrekker

ENSCHEDE - Tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden van Burgerbelangen Enschede Niels van den Berg wederom verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

Niels is een geboren en getogen Enschedeër met hart voor de stad en een mentaliteit van aanpakken. Vastberaden, gedreven en met beide benen op de grond: een man van het volk. Niels maakte van 2010 tot en met 2018 deel uit van de gemeenteraad als raadslid namens Burgerbelangen Enschede, waarvan de jaren 2014 tot en met 2018 als fractievoorzitter. Niels is op dit moment wethouder met in zijn portefeuille zorg & welzijn, duurzaamheid, burgerparticipatie, sport, organisatie en Stadsdeel Oost. Tevens is Niels de eerste loco burgemeester, een functie die Niels bij afwezigheid van de burgemeester prima heeft vervuld.

Vastberaden
Onder zijn leiding heeft Burgerbelangen Enschede de gemeente in 2018 geel gekleurd en zijn ze met 7 zetels verkozen tot de grootste partij in de raad van de gemeente Enschede. Niels van den Berg: "Ik ben vereerd dat bestuur, fractie en leden wederom het vertrouwen in mijn persoon hebben uitgesproken en ik de kar mag trekken. Na het succes van 2018 dat we samen met bijna 10.000 stadsgenoten hebben behaald, ben ik dan ook vastberaden om nog weer een succes te bereiken. Mijn grote netwerk in de stad, een gevarieerde lijst met op en top Enschedeërs en het feit dat wij een lokale partij zijn voor en door Enschedeërs, maken dat ik er alle vertrouwen in heb om door te groeien in het aantal zetels bij de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.”

Gewoon Samen Doen
In de afgelopen periode was hun motto 'Gewoon Samen Doen', met de nadruk op Samen. In de afgelopen vier jaar hebben zij op een positief, kritische wijze politiek bedreven met deze stelling als leidraad. Met de beide benen op de grond en het samen doen, samen uitvoeren, samen actie en niet wachten maar via een effectieve weg gewoon oplossen.