Ingezonden brief: Sporten voor jongeren

ENSCHEDE - In veel overlegsituatie wordt er gesproken over de gevolgen van de corona-crisis voor jongeren. Meer dan 80% zit tegen een burn-out aan.

Helaas richtte de discussie en de versoepeling van de coronaregels zich vooral op wat scholen hieraan zouden kunnen doen. Belangrijk, maar er zijn meer groepen, organisaties, verenigingen die hieraan een bijdrage kunnen leveren. Te denken valt bijvoorbeeld aan sportverenigingen. Gemeenten hebben hier al subsidie voor gekregen, maar helaas merken we hier nog weinig van. Wel hoor je vaker: Luister naar wat jongeren te zeggen hebben.

Goed advies
Een van de jongeren met wie ik sprak gaf een heel goed advies wat ik graag wil delen. De manier waarop er met de anderhalve meter afstand om wordt gegaan vindt hij erg meten met twee maten. Hij gaf hierbij de voorbeelden van volle (supermarkt)winkels, volle vliegtuigen enzovoort, terwijl jongeren heel lang zelfs niet met een klein groepje bij elkaar mochten komen. Onbegrijpelijk. Als actieve voetballer pleit hij er voor om sportverenigingen, sportvelden in te zetten om trainingen voor kleine groepjes te organiseren. Zelf gaat hij drie maal per week oefeningen doen op een Cruijff Court, daar kunnen er nog een heleboel met zeker anderhalve meter afstand bij. Volgens mij hoeft dit niet veel te kosten, maar levert dit wel veel gezondheid op. Aanpakken, zou ik zo zeggen.

Corry Westgeest
Voorzitter Nieuwe Communistische Partij NCPN afd. Twente