Afbeelding
Foto:

LichtpuntjesActie Present Enschede

ENSCHEDE - Voor veel mensen is de winterperiode een lastige tijd. Het wordt eerder donker en helemaal gedurende deze periode waarin we beperkt worden door het coronavirus, dreigen mensen te vereenzamen. Present Enschede organiseert daarom deze winter de LichtpuntjesActie, waarbij vrijwilligers op pad gaan om kwetsbare stadsgenoten een hart onder de riem te steken. Vanaf 1 december tot en met 31 januari willen zij zo samen licht verspreiden in Enschede!

Vrijwilligers gaan in deze periode drie weken lang, één keer per week een kort (deur)bezoekje afleggen aan een stadsgenoot die kampt met ziekte, armoede of eenzaamheid. Maak een praatje bij de voordeur. Maak een tekening. Bak een cake. Een klein gebaar kan al een groot effect hebben! De vrijwilligers zorgen zelf voor de invulling. Wees creatief. Het gaat om de aandacht en zeker niet om geld. Een hulpverlener geeft mensen die eenzaam zijn op. En Present maakt de match.

Help mee
Wil je een Lichtpuntje zijn en doe je mee? Geef je persoonlijk of samen met iemand anders op om deel te nemen! Aanmelden kan via: www.stichtingpresent.nl/enschede/aanmelding-vrijwilliger-lichtpuntjesactie/ Wil je eerst alles nog eens rustig doorlezen, klik dan op: www.stichtingpresent.nl/enschede/lichtpuntjesactie-winter-2020-2021/. Kun of wil je geen lichtpuntje uitdelen, maar wil je deze actie wél steunen? Help dan met een donatie. Doneren via www.stichtingpresent.nl/enschede/steun-ons/doneren/. Present hoopt dat ze op deze manier vele mooie en bijzondere ontmoetingen kunnen organiseren. Uiteraard houden de vrijwilligers en deelnemers rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften. Kijk voor meer informatie op www.stichtingpresent.nl/enschede/ of stuur een mail naar info@presentenschede.nl of neem contact op met Leonie Verloop, tel 06-43833040