Afbeelding
Foto:

Nieuwe Toyota Yaris valt in de smaak!

De nieuwe Toyota Yaris staat sinds eind augustus bij de dealers in Nederland en in een maand tijd werden er al 2.500 verkocht. De nieuwe Yaris mag met deze aantallen zeker een succesnummer genoemd worden.

De nieuwe Yaris is leverbaar met een 1.0 VVT-i benzinemotor, met een 1.5 VVT-i benzinemotor én de Yaris is er als hybride. Vooral de hybride vindt gretig aftrek. Van de orders die landelijke Toyota dealers ontvingen was maar liefst 87 procent een hybride.

Voordelen hybride
De hybride Toyota Yaris heeft een opvallend laag brandstofverbruik vanaf 3,8 liter per 100 kilometer en dat betekent dus ook een lage CO2-uitstoot van 86 gram per kilometer. Voordeel is ook dat voor het opladen een laadsnoer niet nodig is. Verder is de Toyota Yaris Hybrid krachtig met de 1,5-liter aandrijflijn die deze Yaris een vermogen van 116 pk geeft.

Prijzen
De Toyota Yaris is al vanaf 17.895 euro leverbaar, de Yaris Hybrid is er al vanaf 21.195 euro en Private Lease is al mogelijk vanaf 284 euro per maand bij een overeenkomst van 48 maanden en 10.000 kilometer op jaarbasis. Er zijn diverse uitvoeringen om uit te kiezen, maar allemaal zijn ze voorzien van actieve veiligheidssystemen. Zo heeft de Yaris Adaptive Cruise Control, Lane Trace Assist, een centrale airbag voor de bestuurder en passagier en het Pre-Collision Systeem. Deze laatste kan voertuigen en voetgangers detecteren en als een botsing dreigt zelf remmen.

Meer informatie op www.toyota.nl