Afbeelding
Foto: CB

De toekomst van Porsche is gericht op elektrisch rijden

De toekomst van Porsche ligt bij het elektrisch rijden. Het Duitse sportwagenmerk verwacht uiteindelijk bijna alleen maar elektrische modellen aan te bieden. Dit maakte CEO Oliver Blume afgelopen week bekend bij een congres in Duitsland.

Porsche biedt nu al auto's aan met benzinemotoren, als plug-in hybrides en als volledig elektrische modellen. En de komende jaren zal waarschijnlijk steeds meer verschoven worden richting volledig elektrisch. In 2025 zal naar verwachting de helft van alle Porsches verkocht wereldwijd volledig elektrisch zijn. In 2030 zou dit rond de 80 procent liggen. Plug-in hybrides worden dan uiteindelijk uitgefaseerd. Een volledig elektrische Porsche heeft diverse praktische en conceptuele voordelen. Zo is het op papier een duurzame auto, die hierdoor minder snel geweerd zal worden in steden.

Kopers zijn om
Bij Porsche denken veel mensen ongetwijfeld aan het stukje belevenis: een mooi motorgeluid versterkt door een paar sportieve uitlaten. Toch lijken de meeste kopers om; in Nederland is inmiddels 60 procent van de verkochte modellen een plug-in hybride of volledig elektrisch model. Er zijn diverse volledig elektrische modellen in aankomst. Zo lanceert Porsche naar verwachting een volledig elektrische Macan in 2022. Hoewel elektrisch dus het grootste aandeel op zal slokken verdwijnen de brandstofmotoren niet helemaal. Ook hier zet Porsche in op duurzaamheid; zo kijkt het bedrijf naar duurzamer brandstoffen.