Afbeelding
Foto:

Werk Molenstraat van start

ENSCHEDE - Komende maandag 26 oktober gaat de schop in de grond in de Molenstraat en is de straat deels afgesloten voor doorgaand verkeer. De komende maanden wordt er gewerkt aan de realisatie van een veilige, goed bereikbare en duurzame straat. Om de hinder van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken, wordt er in verschillende fases gewerkt, van kruising tot kruising.

Wethouder Jurgen van Houdt is blij met de start van de werkzaamheden: "De Molenstraat is een belangrijke schakel in de F35 als verbinding tussen de wijken en onze economische centra. Deze route is nu nog ingericht voor de auto en wordt straks een fietsstraat. Er komt meer groen, een ondergrondse waterberging en meer ruimte voor de voetganger en fietser, waarbij bestemmingsverkeer de stad goed kan bereiken.”

Grondige aanpak
"Om een betere verbinding met het station vanuit de noordzijde naar de binnenstad te maken, hebben wij besloten de Molenstraat grondig aan te pakken”, aldus wethouder Van Houdt. "Vanuit die gedachte in de mobiliteitsvisie wordt de Molenstraat aangepast. Om de stad economisch aantrekkelijker en leefbaarder te maken, de bereikbaarheid van banen te vergroten en vanuit duurzaamheidsoverwegingen is het noodzakelijk dat mensen meer gaan fietsen in Enschede. De Molenstraat belooft voor hen weer een fraaie voorziening.”

De eerste fase
De werkzaamheden zijn opgedeeld in drie verschillende fases. Als eerste start men nu bij de kruising naar het Stationsplein. Het plein blijft dan bereikbaar via de Piet Heinstraat. De kruising moet rond de kerstdagen klaar zijn. Er komt nieuwe riolering, een regenwaterriool, er zal stadsverwarming aangelegd worden en diverse kabels en leidingen worden verlegd.