Afbeelding
Foto:

Praat mee over Fietsvisie 2030

ENSCHEDE - Steeds meer Enschedeërs en bezoekers pakken actief de fiets voor hun reizen binnen Enschede. Dankzij investeringen in de fietsinfrastructuur en bewuste beleidskeuzes is de fiets steeds aantrekkelijker geworden. De gemeente nodigt inwoners uit om hun mening te geven over de toekomstige fietsvisie, zodat verdere stappen gezet kunnen worden.

De huidige Fietsvisie 2020 loopt nu af; de nieuwe gemeentelijke fietsvisie krijgt een looptijd tot 2030. De afgelopen jaren heeft de gemeente veel werk verricht om zich te profileren als een ware fietsstad. Dit loopt uiteen van de aanleg van extra fietsparkeerplekken, realisatie van de fietssnelweg F35, aanleg van fietsstraten, verbeteringen in de verkeersveiligheid tot het vaker groen geven aan fietsers bij de stoplichten.

Enquête
De gemeente voert momenteel ook een online enquête uit om mensen mee te laten praten over de toekomstige Fietsvisie. Adviesbureau Goudappel Coffeng voert deze peiling uit. Via www.enschede.nl/fietsvisie is deze in te vullen. Geef vóór 6 juli uw menig. Aan de hand van een drietal filmpjes krijgen invullers enkele vragen voorgeschoteld om hun mening te geven.

Gevolg
De gemeente gebruikt de uitkomsten van de enquête om de koers van de nieuwe Fietsvisie vast te stellen en voor te leggen aan de gemeenteraad. Afhankelijk van de reacties en de beantwoording zal dan een inspraaknotitie opgesteld worden, die samen met reacties van een klankbordgroep mee worden genomen in het uiteindelijke nieuwe fietsbeleid. Deze mate van zorgvuldigheid is belangrijk om een breed gedragen visie te krijgen.

Afbeelding