Afbeelding
Foto:

Enschede promoot fietsen met groots Fietsfestijn

ENSCHEDE - De gemeente Enschede doet veel om fietsen te stimuleren. De tweewieler krijgt de komende jaren een steeds hogere prioriteit binnen het gemeentelijke mobiliteitsbeleid. Om ook inwoners over te halen vaker de fiets te pakken organiseert de gemeente leuke activiteiten zoals het Fietsfestijn komende zaterdag.

Deze hele week staat Enschede in het teken van fietsen tijdens de Fietsweek. Zaterdag is het hoogtepunt met de derde editie van het Fietsfestijn. Doel is om bezoekers te laten zien dat fietsen in Enschede vaak 'de beste, gezondste, coolste, vrolijkste, voordeligste en snelste manier is om je te verplaatsen.', aldus de gemeente. Want fietsen heeft zo veel voordelen!

Activiteiten
Bezoekers van het Fietsfestijn worden verrast en kunnen meedoen aan een scala van activiteiten, die allemaal iets met fietsen te maken hebben. Waaronder een officiƫle voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Slowbiking, waaraan iedereen direct kan deelnemen en zich voor de finale van het NK Slowbiking in Amersfoort op 5 oktober kan kwalificeren. Op de oude markt is van 11.00 tot 17.00 uur van alles te doen waaronder een Op de Kop-fiets, een Tour de France-challenge en een opblaas-fietsbaan voor de kleintjes. Ook diverse bedrijven en organisaties nemen deel. Zo zijn er stands van de Enschedese fietsenmakers die interessante aanbiedingen doen, maar ook de Fietsersbond. Routenetwerken Twente geeft een uitleg van de bijzondere fietstochten die mogelijk zijn en Nieuw Wonen Twente heeft een fietstocht beschikbaar langs nieuwbouwlocaties in Enschede.

Fietsveiligheid
Verder is Transport en Logistiek Nederland (TLN) aanwezig met een demo-truck over fietsveiligheid en de beste fietsendief laat zien wat je moet doen om te zorgen dat je fiets niet gestolen wordt. Om 13.00 reikt wethouder Jurgen van Houdt de prijs uit van het Fietsende Schoolkind. De Enschedese school die de afgelopen tijd de meeste Fietsbeloftes van ouders verzamelde, ontvangt een Schoolpleinpakket. Dit pakket bestaat uit een tweekindsfiets, 6 verkeersborden, een verkeerslicht en een sjablonenset.