Afbeelding
Foto:

Prominenten aan de start bij eerste editie Euregio Gravelride

HAAKSBERGEN – Profwielrenners van vroeger en nu, burgemeesters en andere regionale beroemdheden staan komende zondag aan de start van de eerste KCC Euregio Gravel Ride.

"We zijn heel trots dat onder meer Marcel Sieberg, Joost Posthuma en twee burgemeesters aan de start staan van onze tocht. Uiteraard staat de voorinschrijving open voor iedereen." zo laat Peter Ossenkoppele namens de organisatie weten. De tocht voert deels over Haaksbergs grondgebied. De drie organiserende clubs hebben (oud) wielrenners uit alle hoeken van de Euregio naar de KCC Euregio Gravel Ride weten te halen. Waaronder zelfverklaard gravelliefhebber Marcel Sieberg. De Duitse profrenner uit het naburige Bocholt heeft maar liefst 9 Rondes van Frankrijk op zijn palmares staan en rijdt nu voor Bahrain Merida.

Meer toppers
Daarnaast komt zijn Twentse oud-collega Joost Posthuma (Rabobank, Leopard, Radioshack). Posthuma is naast zijn dagelijkse werk nu vooral bekend als koersdirecteur van de Ronde van Overijssel. Verder rijdt Han Vaanhold de tocht mee. Deze wielerlegende is momenteel actief als ploegleider van de Achterhoekse wielerformatie Sensa-Kanjers voor Kanjers.

Nederlands Kampioen
Ook andere prominenten uit de regio komen naar de start in Eibergen. Bijvoorbeeld Rob Welten, voorzitter van de Euregio en burgemeester van Haaksbergen. Hij geeft het startschot met Joost van Oostrum, burgemeester van de gemeente Berkelland. Daarna springen de heren snel zelf op de racefiets, want zij zijn groot liefhebber van de sport. Van Oostrum is zelfs meervoudig Nederlands Kampioen wielrennen bij de burgemeesters. De graveltocht is bij uitstek georganiseerd voor de wielrenners die wel eens buiten de gebaande paden willen rijden. Kijk op: www.euregiogravelride.nl