Afbeelding
Foto:

Voorlichtingsdag over verkeersveiligheid

ENSCHEDE - Veel weggebruikers onderschatten risico's in het verkeer. Of je nu wandelt, fietst of met de auto op pad bent, het huidige verkeer is niet zonder gevaren. Om alle verkeersdeelnemers bewuster te maken van risico's organiseert Univé deze vrijdag een voorlichtingsdag in Enschede.

De verzekeraar organiseert jaarlijks zo'n landelijke dag onder de noemer Univé Helpt. Zij werken hierbij op lokaal niveau samen met organisaties om activiteiten op te zetten die bijdragen aan bewustwording van risico's in de breedste zin. Dit jaar is er speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer, veilig gebruik van de e-bike en het belang van het up-to-date houden van verkeerskennis. De organisatie verwacht ook in Enschede leergierige verkeersdeelnemers te verwelkomen.

VR-video's en e-bikes
Bij het Univé advieskantoor aan Het Eeftink 22 in Enschede (open van 09.30 tot 17.30 uur) kunnen deelnemers onveilige verkeerssituaties levensecht ervaren door middel van een virtual reality-video. Een andere activiteit rondom het thema verkeersveiligheid is het afleggen van een skippybalparcours terwijl deelnemers aan het appen zijn. Zo ervaren deelnemers de impact van smartphonegebruik in het verkeer. Ook wordt er een verkeersquiz aangeboden waarmee bezoekers hun verkeerskennis kunnen testen.

Op school
In samenwerking met Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede bezoekt Univé verschillende voortgezet onderwijsinstellingen, ontmoetingsplekken voor ouderen, basisscholen en winkelcentra in Enschede om de diverse verkeersthema's onder de aandacht te brengen. Univé Oost en Ontmoetingsclusters Enschede werken samen om mensen een zekere en veilige leefomgeving te bieden. Beide coöperaties vormen samen één team als het gaat om het belang van de inwoners in Enschede.

Risico's voorkomen
Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur bij Univé Oost legt het belang achter Univé Helpt uit: 'Als coöperatie staat Univé van oudsher dichtbij haar leden. Samen met hen willen we de risico's waar zij vandaag de dag mee te maken hebben zoveel mogelijk voorkomen en beperken. Zodat alleen het hoogstnoodzakelijke verzekerd hoeft te worden. Met Univé Helpt willen we verkeersdeelnemers helpen om te gaan met de risico's die telefonie en navigatie in het verkeer, de soms verrassend snelle e-bike en veranderende verkeerssituaties en -regels met zich meebrengen. Ik ben er trots op dat we met de enthousiaste inzet van onze vrijwilligers hun bewustzijn hiervan kunnen vergroten."