Handhaving tegen overlast fietsen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil de overlast van fietsen rondom het station steviger aan gaan pakken. Eerder besloot de gemeente al om actief handhaving in te gaan zetten ten zuiden van het stationsgebouw. Afgelopen week besloot het college van B&W om ook toezichthouders in te zetten in het noordelijke stationsgebied.

De gemeente plaatste onlangs al waarschuwingsborden dat per 1 oktober de fout geparkeerde fietsen op het stationsplein weggehaald worden. De afgelopen jaren waren door de fietsen de bomen niet meer te zien, wat een rommelige aanblik gaf. Het gevolg is echter dat mensen uit gemakzucht de fietsen elders gaan parkeren waar de gemeente het liever niet heeft. In het noordelijke stationsgebied is een goede stalling gerealiseerd, waardoor buiten de stalling parkeren niet nodig is, zo is de boodschap.

Handhaving
Om handhaving mogelijk te maken heeft de gemeente een aardig groot gebied rond het station aangewezen als handhavingsgebied in het kader van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het gebied is ruwweg begrensd door de Molenstraat in het noorden, Saxion in het westen, de Tromplaan in het zuiden en de lijn Wilminkplein - kruispunt De Graaff in het oosten. De gemeente overlegde voor aanwijzing met onder meer de Fietsersbond Enschede en ondernemers in het stationsgebied. Deze zijn enthousiast over de komende aanpak van deze al jaren toenemende overlast.