Afbeelding
Foto:

Oecumenische Vredesviering

ENSCHEDE - Dit jaar zal er op de eerste zondag in de vredesweek in Enschede één Oecumenische Vredesviering zijn. Deze zal gehouden worden op zondag 22 september, vanaf 10.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Varviksingel 139 in Enschede.

Veel verschillende kerken uit Enschede werken hierin samen en hebben die morgen zelf geen viering. Pastor Frank de Heus, ds. Oane Reitsma en majoor Peter Schraa gaan voor. Medewerking wordt verleend door het muziekkorps van het Leger des Heils en het St. Jan Michaelkoor.

Thema
Het thema van de viering is: Vrede verbindt over grenzen. We zullen aandacht besteden aan grenzen die scheiden en verbinden. Er is in de voorbereidingsgroep ernstig nagedacht hoe dit in de viering zo goed mogelijk een plaats kan krijgen. Wat is de persoonlijke ervaring over grenzen die scheiden en verbinden? In de lezing komt de Jacobsladder ter sprake.

Goed doel
De collecte tijdens deze viering is bestemd voor Stichting Humanitaire Hulp Syrië. Deze stichting steunt kleine projecten die rechtstreeks ten goede komen aan de vluchtelingen in Syrië. Trui Bolscher, uit Enschede, is bestuurslid en haar partner, oorspronkelijk afkomstig uit Aleppo, reist wanneer mogelijk naar de regio vanuit zuid-Turkije. Hij communiceert dagelijks met de leden van de organisatie in de regio en met andere lokale hulporganisaties. Hij heeft op die wijze letterlijk goed zicht op welke hulp waar het meest nodig is. Mevr. Bolscher zal tijdens de viering zelf iets vertellen over het project. De organisatie hoopt veel mensen te begroeten.