Afbeelding
Foto:

Super Supermarkt Keurmerk voor Spar CITY Enschede

ENSCHEDE - Spar CITY Enschede is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer de heer Pim Meijer ontving het keurmerk op 5 juli in aanwezigheid van de heer Duco Hoek, accountmanager ondernemers, gemeente Enschede. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Meijer en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Deze enthousiaste ondernemer is onder andere gecertificeerd door de extra aandacht die hij besteedt aan de veiligheid van klant en medewerker, de hoge scores voor klantvriendelijkheid en de aandacht voor logistiek en efficiëntie in de winkel. Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

Beoordeling
Spar CITY Enschede is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzaam energiegebruik, veiligheid en preventie, afvalinzameling en –reductie, en transport en logistiek. Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk benadrukte dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Pim Meijer is dan ook trots op het resultaat: 'Het is een erkenning waarmee we het verschil maken. Het is voor onze klanten prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.'