Afbeelding
Foto:

Enschede kleurt oranje!

ENSCHEDE - Enschede kleurt de komende dagen helemaal oranje! Op en om Koningsdag valt er weer veel te beleven voor iedereen. Er is een breed programma opgezet voor jong en oud.

Vrijdagavond om 19.00 uur begint het feest al, met onder meer Kingsnight op het campusterrein van de Universiteit Twente. Ook dit jaar zijn weer veel leuke acts naar Enschede gehaald, verdeeld over drie podia. Zo kan men de kolkende moshpit trotseren van Bizzey en The Partysquad. Hollands glorie liefhebbers genieten van Wolter Kroes. En voor wie het allemaal wat steviger mag: ook Mental Theo komt naar Enschede. De toegang is gratis en het duurt tot 01.00 uur. Zaterdag is op de Universiteit Twente het Hardfest 2019, hét hardstyle en hardcore evenement van de regio. Dit duurt van 12.00 uur tot middernacht, kaarten kosten 23 euro. Kijk op: www.hardfest.nl

Koningsfestival
Uiteraard is ook het Koningsfestival in de binnenstad weer van de partij. Er staan podia op de Oude Markt, het Jacobusplein, Ei van Ko, de Walstraat en Hofstraat. Vrijdagavond beginnen de optredens om 20.00 uur en het duurt tot middernacht. Zaterdag is er een dagprogramma van 09.00 tot 20.00 uur. Op de vrijdag treden onder meer Rico Latino, J Kyle Benjamin, Present Danger en de Dirty Daddies op. Zaterdag zien we DJ De La Noise en MC Endowy, DJ Marcel Spijkerman, Miss Kimberley Clark en DJ Virgil. Het Koningsfestival is ook gratis toegankelijk.

Drukke binnenstad
Omdat Koningsdag dit jaar gunstig valt op de zaterdag zijn ook alle winkels uiteraard geopend. Wie liever struint langs allerlei oude voorraad, zolderopruimingen en allerhande prullaria kan terecht bij de diverse Koningsmarkten. Zo is de Kindermatjesmarkt te vinden op het Stationsplein en het Wilminkplein. Officieel begint dit om 09.00 uur, maar de ervaring leert dat veel kinderen vaak al eerder komen. De Oranjemarkt slingert door de hele binnenstad en is te vinden in de Korte Hengelosestraat, Korte Haaksbergerstraat, Zuiderhagen, Marktstraat, Van Loenshof, de Langestraat, Kalanderstraat en de Heurne. Het zal ook weer een gezellige drukte worden!

Afbeelding