Afbeelding
Foto:

FC Twente pakt historisch kampioenschap

ENSCHEDE - Tweede paasdag schreef FC Twente weer geschiedenis: de club heeft het kampioenschap in de eerste divisie weten te pakken!

De gemeente zat natuurlijk wel met een organisatorische uitdaging, omdat Pasen tegelijk ook samenviel met maar liefst twee wedstrijden die voor FC Twente een kampioenschap zouden kunnen bepalen. Sparta won vrijdag van Helmond Sport, waardoor FC Twente maandag tegen Jong AZ speelde om het kampioenschep. Vanwege het bijzondere karakter van het duel plaatste de gemeente maandagmiddag al schermen op het Van Heekplein. Hoewel FC Twente 'slechts' een 0-0 gelijkspel wist te boeken was dit genoeg gezien het eerdere verlies van Sparta tegen Jong PSV.

Draaiboek
Vanwege de grote toeloop bij de schermen riep de gemeente in het weekend voorafgaand aan het duel al op om zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer naar Enschede te komen. Parkeermogelijkheden in de binnenstad zijn immers bij lange na niet toereikend voor zo'n grote toeloop. De gemeente riep ook op om vuurwerk en fakkels thuis te laten, in verband met de veiligheid van alle bezoekers in de binnenstad. De politie controleerde zowel rond het stadion als in de binnenstad op het meenemen van fakkels en vuurwerk.

Moeizaam duel
Dat FC Twente de druk ervoer bleek al snel in de openingsfase van het duel. De tegenstanders uit Alkmaar kregen voldoende kansen, maar wisten deze niet af te maken. Dankzij het vakwerk van doelman Joël Drommel bleven de ballen aan de juiste kant van de doellijn. FC Twente wist een voordeel qua balbezit eveneens niet te benutten, met dus een relatief onbevredigende wedstrijd als resultaat. Niet dat het uitmaakte: kampioen is kampioen!

Return to form
Voor FC Twente is het een mooi succes na jaren van grote tegenslagen. Zowel op als buiten de velden waren er flinke problemen bij de club. Met het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie keert FC Twente eindelijk weer terug op het hoogste niveau van voetbal in Nederland. En nu daar blijven dus... Dinsdag werden de spelers en staf al gehuldigd bij het stadion, met een gezellig voorprogramma om de fans op te zwepen.