Afbeelding
Foto:

10-jarig jubileum Guitarribs Bluesfestival

HAAKSBERGEN - Voor de tiende keer wordt in en om de muziekkoepel in het idyllische Park Scholtenhagen het Guitarribs Bluesfestival gehouden en wel op 27 april vanaf 14.00 uur.


'Lekker genieten van vier Live-bands gratis en voor niks. Geen moeilijk gedoe, geen entree, geen zware organisatie maar vier bands en een grill die het werk doen' aldus medeorganisator Jan Wissink. 'Het hele gezin kan hier komen aanwaaien om lekker en ongedwongen te genieten van dit evenement.'

Compleet plaatje
Zelfs na 10 jaar zijn de initiatiefnemers Paul en Saskia Overzee van Partycentrum 't Hagen en Steakhouse Buffalo Bill, nog steeds enthousiast over het concept, juist omdat het het zo gezellig is. 'Als je het doet om er rijk van te worden dan moet je het niet doen maar ik vind het leuk om te zien dat een gemĂȘleerd publiek van jong en oud zich kan vermaken terwijl 4 goede blues-bands zich presenteren, en dat maakt het plaatje compleet', aldus Overzee. Aan alles is gedacht. Natuurlijk wordt de grill flink opgestookt en staan er diverse drankstands paraat. Voor de kinderen staat er uiteraard een springkussen en kan er worden geschminkt, en het parkeren is ook nog eens gratis! Park Scholtenhagen en de muziekkoepel is een perfecte festivallocatie. De kinderen die zich vermaken zich op het springkussen terwijl de ouders genieten van lekkere Blues in een ongedwongen sfeer en, zo vervolgd hij 'Je hoeft geen blues-liefhebber te zijn om van zo'n middag te genieten. Of je nu een uurtje blijft of een hele middag, het maakt niet uit. Het kost niets, dus wie doet je wat'.

Line-up
Blues After Seven is een band die zwoele blues met een vleugje jazz speelt. Zowel oudere songs, improvisaties en eigen nummers brengen ze ten gehore.
Harp Mitch & Ticket West bestaat al meer dan 20 jaar en zij spelen pure bluesmuziek.
Kanada Bluesband is een relatief jonge band. De oprichting was in 2016, maar alle muzikanten hebben jarenlange ervaring.
The Smugglers Blues Band gaat het festival dit jaar afsluiten. Ze zijn op veler verzoek weer terug en zullen ook dit jaar weer bijzondere en verrassende nummers ten gehore brengen.