Afbeelding
Foto:

Twente Airport weer geopend

ENSCHEDE - We hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het dan eindelikj zo ver: er kan weer gevlogen worden op Twente Airport.

Op het moment van verschijnen van deze krant wordt op donderdag 30 maart de luchthaven feestelijk heropend. Dit is mogelijk door het nieuwe luchthavenbesluit, waarmee de vliegactiviteiten niet langer onder Defensie vallen maar de Provincie Overijssel het bevoegd gezag op zich neemt.

Iedereen welkom
Sinds de sluiting van de vliegbasis mocht alleen een relatief selecte groep gebruikers de luchthaven gebruiken. Met de opening als civiele luchthaven zijn er ook reguliere vluchten mogelijk zoals zakenvluchten of gewone particulieren die met hun vliegtuig naar Twente komen. In overleg met onder meer omwonenden, bedrijfsleven en milieuorganisaties zijn goede afspraken gemaakt over het gebruik van de luchthaven.

Opening
Voor de opening vandaag is een kort programma opgesteld. Het markeert immers een belangrijke volgende stap in de rijke geschiedenis van de luchthaven. Voor de opening komen ook diverse bijzondere vliegtuigen naar Twente. Twente Airport nodigde ook tien vliegtuigspotters uit om hierbij aanwezig te zijn.

Bedrijvigheid
De afgelopen tijd werd er al beperkt gevlogen ten behoeve van diverse bedrijvigheid. Zo werden onlangs al testen uitgevoerd met een Airbus A400M transportvliegtuig.