Afbeelding
Foto:

De BMW i3 is
praktisch en duurzaam

TWENTE - Steeds meer Twentenaren ontdekken de elektrische auto. Het aantal elektrische voertuigen op de Nederlandse wegen is de afgelopen drie jaar ruim verdubbeld. De volledig elektrische BMW i3 is één van de nieuwste en aantrekkelijkste opties voor wie fluitend de benzinepomp voorbij wil rijden.

De elektrische auto was in de beginjaren een alternatief met beperkte aantrekkelijkheid. De relatief hoge aanschafprijs, kleine actieradius en het beperkte aantal oplaadpunten maakten elektrisch rijden minder aantrekkelijk. De nieuwe BMW i3 brengt hier verandering in. Het nieuwste model met 94 Ampère-uur accu heeft een actieradius tot maar liefst 300 kilometer onder NEDC-testcondities. Dit is voldoende om vanuit Twente naar vrijwel iedere plek in Nederland te kunnen rijden en weer terug - zonder een laadpaal te hoeven zoeken. In de praktijk rijdt de gemiddelde automobilist tussen de 35 en 50 kilometer per dag.

Snel opgeladen
Dankzij de moderne batterijtechnologie in de i3 is deze ook weer snel opgeladen wanneer dit nodig is. Hierbij staat praktisch gebruik voorop: binnen enkele uren kan de auto met een standaard laadsnoer opgeladen worden. U hoeft dus niet op zoek naar een speciale laadpaal. Voor thuis is de BMW i Wallbox beschikbaar om de auto nog sneller te laden. Via het BMW ChargeNow-netwerk kan men onderweg gebruik maken van openbare laadstations.

Duurzame productie
De i3 zelf is ook duurzaam gefabriceerd, met onder meer gebruik van natuurlijke vezels, eucalyptushout en scheerwol in het interieur voor een premium uitstraling. Dankzij gebruik van lichte materialen is de BMW i3 met 1.320 kilo lichter dan de meeste auto's in dit segment, wat gunstig is voor het weggedrag.

Maak een proefrit
De BMW i3 met 94 Ampère-uur accu is verkrijgbaar vanaf 35.921 euro. Ook in 2017 profiteert u van een lage 4 procent bijtelling, waardoor dit ook voor zakelijke rijders een aantrekkelijk voertuig is. Autobedrijf Broekhuis Oost Enschede aan het Spaansland 10 nodigt u uit om zelf het genot van elektrisch rijden te ervaren tijdens een proefrit. Kijk voor meer informatie op www.broekhuisoost.nl of bel met 053-431 09 61

Foto: verkoopadviseur Fabian Hemme