Afbeelding
Foto:

Arboretum Poort Bulten opent schenkerij

DE LUTTE - Het Arboretum Poort Bulten in De Lutte heeft woensdag de nieuwe Schenkerij officieel in gebruik genomen. Deze nieuwgebouwde horecagelegenheid bevindt zich in de schatkamer van de natuur, Arboretum Poort Bulten.

Ook opende Natuurmonumenten/VVV Dinkeldal er deze dag officieel haar nieuwe informatiepunt NL-NOT. Beide dragen bij aan de toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid van het Arboretum. Dit trekt nu ook al bezoekers uit heel Twente vanwege de unieke ligging en de vele soorten bloemen en planten die hier te vinden zijn. De koppeling met een toeristisch informatiepunt en toevoeging van kleinschalige horeca waren dan ook een langgekoesterde wens.

Opening
Burgemeester Michael Sijbom van Losser verrichte woensdag de opening. Ook parkeigenaar Natuurmonumenten en oud-parkeigenaar Regio Twente waren hierbij aanwezig. Verder was er een brede groep van initiatiefnemers en vertegenwoordigers van de Provincie Overijssel. Ook deze hecht namelijk een grote waarde aan het Arboretum, een unieke voorziening met een grotere aantrekkingskracht.

Open huis
Na afloop van de opening werd een open huis gehouden. De exploitanten Bas en Marcella Vunderink staan met hun nieuwe team klaar om iedere bezoeker een warm welkom te bieden op het mooie park. De gasten voor de opening konden dan ook al even kennismaken met de leuke sfeer en de lekkere versnaperingen. De Schenkerij biedt als specialiteit onder meer een high tea aan, een geliefde activiteit in deze mooie natuur.

Nieuwe handen
De Regio Twente droeg vorig jaar Arboretum Poort Bulten over aan Natuurmonumenten. Dit gebeurde in goed overleg en in goede samenwerking met VVV Dinkeldal. Uit dit 'huwelijk' is Schenkerij Poort Bulten geboren. Mede door provincie Overijssel en gemeente Losser is dit ook hét informatiepunt voor alle trekpleisters in de omgeving van de gemeente Losser en ver daarbuiten. Het nieuwe pand is tot stand gekomen door plaatselijke ondernemers. Zo werd dit een mooie voorziening echt voor en dóór De Lutte. Een faciliteit waar men terecht trots op mag zijn.