Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Autismeweek Losser

LOSSER - Van 1 tot en met 8 april wordt de landelijke NVA Autismeweek gehouden. Ook in Losser zijn er deze week activiteiten.

Landelijk zijn er ongeveer 190.000 mensen met autisme. De Buurtsportcoaches van de gemeente Losser organiseren leuke activiteiten voor deze groep, in samenwerking met voetbalvereniging AJC'96, Prosoc en de NVA, afdeling Losser.

Clinics
Op woensdag 5 april is er een Clinic Passend Voetbal voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar met ADHD, Autisme, een gedragsprobleem of een licht motorische beperking. De 12-jarige Autisme ambassadrice Jo-An Oude Bekke en een voetbalster van FC Twente Vrouwen verrichten samen met wethouder Joop Hassink om 13.45 uur de doelgerichte opening van de clinic. Locatie is AJC'96, Sportpark 't Hannekerveld in Losser. Op maandag 3 april organiseren de Nederlandse Vereniging voor Autisme Losser, de Buurtsportcoaches en voetbalaanbieder Prosoc een Kenniscafé voor alle trainers van sportverenigingen uit de gemeente Losser. Deze avond begint om 19.30 uur in het clubgebouw van AJC'96. Aanmelden via brauma@me.com. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. De avond gaat alleen door bij voldoende deelname. Woensdag 5 april is er een clinic passend voetbal voor kinderen van 6-16, vanaf 14.00 bij AJC '96.