Afbeelding
Foto:

Streekproductenmarkt blijft in Losser

LOSSER - De Losserse streekproductenmarkt zal ook de komende jaren blijven. Het Losserse college van B&W gaat akkoord om dit ook de komende jaren voort te kunnen zetten.

De markt wordt al sinds 2015 gehouden als de Boerenmarkt Losser. Deze wordt iedere laatste zaterdag van de maand gehouden aan de Brinkstraat in Losser. Deze 'gezelligste boerenmarkt van Twente' is sindsdien gegroeid qua bezoekers en verkopers.

Gedoogconstructie
Tot nu toe was het houden van de markt mogelijk dankzij een gedoogconstructie. Dit omdat het succes van de markt zeker niet gegarandeerd was bij de oprichting, waardoor de gemeente nog geen hardere besluiten wilde nemen. Nu de markt zichzelf ruimschoots heeft bewezen is het tijd om dit formeel vast te leggen.

CML
De gemeente Losser heeft een goede oplossing gevonden. Het Centrum Management Losser zal zorgen voor de exploitatie van de boerenmarkt. De gemeente sluit hiervoor een gebruiksovereenkomst af met CML voor de locatie op de Tyerstraat en Brinkstraat. Afgelopen zaterdag tekende de gemeente deze afspraken met de vertegenwoordigers van het Centrum Management Losser.

Diversiteit
De markt heeft nu ongeveer 25 deelnemers per keer met een grote diversiteit. Dit loopt uiteen van een ambachtelijk slager, een wijngaard, jammaker tot houtartikelen en chocolade. Allemaal producten die gemaakt zijn op basis van Twentse ingrediƫnten en inspiratie. De markt verwacht de komende jaren nog uit te kunnen breiden, zowel qua deelnemers als bezoekers. Er zijn dan ook nog zeker plaatsen beschikbaar voor ondernemers.

Ook elders succes
De markten met lokale en regionale streekproducten zijn de afgelopen jaren sterk in opkomst in Twente. Hierbij blijkt met name het aangaan van een verbinding met een ander evenement een goede zet. Zo kennen ook Denekamp en Tubbergen al enige tijd een succesvolle streekproductenmarkt. Deze valt dan veelal samen met bijvoorbeeld een koopzondag of een cultureel evenement zoals Kunsten Op Straat.