Alessio Pinna aan de bal namens Sparta Enschede tegen PH. (Foto: Klaas Friskus)

Sparta gaat voor plek in middenmoot

Algemeen

Bij een overwinning op PH was Sparta Enschede op de zesde plaats uitgekomen in de tweede klasse H, maar de ploeg van trainer Joost du Gardijn verloor zaterdag van de Almeloërs met 1-2. “We hadden gehoopt richting de middenmoot te gaan kijken, zeker als je bij de rust voorstaat.’’

Enschede – Sparta leidde halverwege de wedstrijd op Schreurserve met 1-0. Danny Reinders was de doelpuntenmaker na een goede actie van Davide Poledda. “In de eerste helft waren wij beter. We hadden meer balbezit en meer kansen. Een 2-0 voorsprong met de rust had ook gekund’’, zegt Joost du Gardijn. “in de tweede helft was PH ons de baas. Zij probeerden het veld wat kleiner te houden, daardoor werden wij slordiger in balbezit en hadden we betere keuzes moeten maken.’’

Beide ploegen hadden nog maar één wedstrijd gewonnen. Sparta boekte op bezoek bij Enter Vooruit een zege en speelde verder gelijk tegen Be Quick’28 en Hulzense Boys. De wedstrijd tegen Den Ham ging verloren.
Na 5 wedstrijden staat Sparta nu op de elfde plaats met 5 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 8 voor en 7 tegen. “Ons doel is de middenmoot of de bovenkant van de middenmoot’’, zegt Du Gardijn. “We moeten veel jonge spelers inpassen die vanuit de jeugd of het tweede zijn doorgekomen. Vier basisspelers zijn gestopt of vertrokken.’’

Du Gardijn is aan zijn tweede seizoen bezig bij Sparta. “Vorig seizoen hadden we vier gespeeld en tien punten’’, zegt Du Gardijn. Hij was eerder trainer van De Tukkers en FC Twente onder 15.
Het plotselinge overlijden van assistent trainer Michel Lage Venterink (49) speelt nog zeker een rol bij Sparta. “Het is nog zo pril’’, zegt Du Gardijn. “Op de achtergrond speelt het altijd mee. Je moet het verwerken. Het heeft dingen veranderd. De impact die het heeft is natuurlijk duidelijk. Op dat moment is voetbal een bijzaak. Maar we verwerken het samen. Het versterkt ook weer de band die we hebben.’’

De volgende wedstrijd is IJVV uit, de nummer twee die nog niet heeft verloren. “Je hebt altijd een kans’’, zegt Du Gardijn.

Veel grote uitslagen zijn er dit seizoen niet in de tweede klasse H. Quick’20 steekt er bovenuit volgens trainer Joost du Gardijn. “Je maakt tegen iedere tegenstander kans. We hebben nu acht goals gemaakt, maar we hebben zeker meer mogelijkheden gehad om een doelpunt te maken. We hebben wel wat kansen gemist. Als die balans beter wordt, gaan we meer punten halen. We werken er hard voor, er wordt goed getraind. We proberen een betere serie neer te zetten, maar je moet ook een beetje geluk hebben.’’