Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Pruppertje

Algemeen

Het blijven rare tijden. De Grolsch lijdt verlies! Kan toch niet! En dan staat het nuttigen van een bokbiertje bij de Military ook nog op de tocht, vanwege een zootje vleermuizen.
Ik zou zeggen weg met die vleermuizen, krijg je alleen maar corona van, maar dat is wellicht wat te simpel gedacht.
Ook een beetje raar is wel dat de anderhalve meter per zaterdag wordt afgeschaft, maar dat de kroeg nog wel om 24.00 uur dicht moet en de mondkapjes in de trein ook nog steeds verplicht zijn. Intussen is het vertrouwen in de regering gedaald tot 24 procent, zo is er gepeild. Valt me nog mee. Maar ik zit er niet bij, bij die 24 procent.
Aan de vooravond van Prinsjesdag krijgt het kabinet rapportcijfer 4,9 en dat is een dikke onvoldoende. En dan blijf je zitten, heb ik altijd geleerd en dat doen ze dus ook, al zijn er wel twee vrouwelijke ministers afgetreden na een motie van afkeuring, waarvan eentje niet geheel vrijwillig.
Maar goed, Sigrid, Mark en Wopke zaten wel weer aan tafel om alsnog een nieuw kabinet te vormen. Het zal wel. Ik geloof er niet meer in.
En onze Pieter ook niet. Ik zag ‘m zelfs huilen. Laat Pieter gewoon heel snel burgemeester worden van ons mooie Enschede! Dan hoeft ie nooit meer naar die Haagse amateurs toe. En krijgen wij geen tweederangs interim burgemeester uit Limburg waar een vies luchtje aan zit.
En ik denk dat onze Pieter er dan hoogstpersoonlijk voor gaat zorgen dat bandenbedrijf RVN uit Enschede wegblijft. Rubberen banden verzamelen en door de shredder heen halen kan gewoon niet goed zijn voor het milieu. De vergunningaanvraag stinkt nu al. Bovendien hebben we Vredestein al.
Maar het raarste van alles is toch dat wel dat verdediger Robin Pröpper nu al vier doelpunten heeft gemaakt voor onze efcee! Als ene Mark Flekken een uitnodiging krijgt van Onze Lowie dan verdient Pruppertje er zeker een. Prupper in Oranje, o, o, o, o!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nlBij goed weer aan huis bezorgd.

Column Hans Assink

Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48