Een impressie van het feest vorig jaar. Foto: The Arrows - Martin Hols.
Een impressie van het feest vorig jaar. Foto: The Arrows - Martin Hols. Foto: The Arrows - Martin Hols

Vier dagen lang zomerfeesten hemelvaartweekeinde De Hoeve

Uitgaan

Zomerfeesten De Hoeve komen er weer aan. Het is de traditionele aftrap van het tentenfeestseizoen. De Hoeve is in de volksmond de naam van het kerkdorp Sint Isidorushoeve vlakbij Haaksbergen. 

ST. ISIDORUSHOEVE - Van 9 tot en 12 mei zullen zo’n 25.000 bezoekers de entree passeren voor Miss Montreal en de Snollebollekes en Jannes. En nog veel meer spraakmakende artiesten. Met de Zomerfeesten in De Hoeve begint het tentfeestseizoen. In de Hoeve weten ze na een halve eeuw Zomerfeesten wel hoe je het leuk moet maken voor een breed publiek. Met de recent doorgevoerde vernieuwingen in de ‘bedrijfsvoering’ blijkt de rek er nog lang niet uit in de Hoeve. Ofschoon het feestweekend van Hemelvaart ogenschijnlijk op z’n janboerenfluitjes uit de mouw wordt geschud, draait er op de achtergrond een geoliede en professioneel gestructureerde organisatie, waarbinnen commissies een afgebakende taak uitvoeren met hun eigen ideeën en verantwoordelijkheden. ”Fantastisch om te zien hoe dat werkt”, roemt voorzitter Erwin Keemers het enthousiasme van de vrijwilligers. Want, zo benadrukt Ivo Temmink (communicatie), de Zomerfeesten worden in z’n geheel door vrijwilligers gedragen. ”Dat gaat om zo’n 700 mensen over het gehele weekend.” In de Hoeve presenteren ze met trots het programma van dit jaar. ”Miss Montreal en Freddy Moreira op donderdag, vrijdag hebben we Jannes en zaterdag Snollebollekes met zondag als knallende afsluiter The Dirty Daddies. Maar dan noemen we slechts een paar acts van het gehele programma.” 

De cross is altijd een belangrijk onderdeel in De Hoeve met dit jaar naast crossauto’s ook weer de combinerace en de vrachtwagencross. “We staan ieder jaar weer versteld van de belangstelling. De tribunes zaten vorig jaar weer vol tot de laatste plek.” 

De entree is verlaagd met 1,50 tot 2 euro. Uniek in festivalland. Temmink: ”Het ligt binnen de mogelijkheden en dan doen we dat graag. We organiseren niet om winst te maken, maar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van weer een editie Zomerfeesten in De Hoeve.”

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52