De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
De eerste sleutels zijn uitgedeeld. Foto:

Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd

Nieuws

Enschede - De vijftien sociale huurwoningen op de hoek van de Drienerweg en de Walhofstraat zijn klaar. Vorige week hebben de bewoners de sleutels ontvangen en kunnen zij aan de slag met de inrichting van hun nieuwe onderkomen. In nog geen jaar tijd realiseerden woningcorporatie De Woonplaats en Van Dijk Bouwgroep negen eengezinswoningen en zes appartementen voor de sociale verhuur. De locatie wordt gezien als een belangrijk sluitstuk van Het Roombeek.
Alle woningen zijn onder architectuur gebouwd, waarbij verbinding wordt gemaakt met de wijk Het Roombeek. Het ontwerp is in nauwe samenwerking met de stadsbouwmeester van de gemeente tot stand gekomen. De beperkte warmtevraag, een aansluiting op het warmtenet en de zonnepanelen op het dak maken de woningen erg duurzaam. Voor de bewoners betekent dit veel wooncomfort, zo meldt De Woonplaats.

Klimaat-adaptieve tuin

Om de oplevering van de woningen te vieren, nodigt De Woonplaats alle nieuwe bewoners binnenkort uit voor een feestelijk moment. Naast het beter leren kennen van hun buren, kunnen zij deze middag inspiratie opdoen en advies krijgen over de aanleg van een klimaat-adaptieve, groene tuin.

Afbeelding
BSO de Knalhut haalt geld op voor stichting KiKa 3 mei, 11:49
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38
Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58