Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.

Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein

Gemeentenieuws

Enschede - De gemeente opent op donderdag 25 april drie voorbeeldtuinen op het voormalig SLO-terrein, schuin tegenover het Koningsplein. Met de voorbeeldtuinen van elk 5 bij 5 meter inspireert de gemeente inwoners om ook in eigen tuin de biodiversiteit te vergroten en deze klimaatbestendig in te richten. De voorbeeldtuinen laten zien dat ook een kleine tuin heel geschikt is om groen én praktisch in te richten. ‘’Als gemeente willen we onze mooie stad steeds groener inrichten”, vertelt projectleider Nicolette Hoogeveen. “De tuinen en daken van alle Enschedeërs samen vormen meer dan 60 procent van het oppervlakte in de stad. Als we onze tuinen en daken groener maken zorgen we ervoor dat onze stad ook in de toekomst gezond en leefbaar blijft.” De drie voorbeeldtuinen zijn ontworpen en aangelegd door studenten van het Zone College. Elke tuin heeft een ander thema. ‘’Zo is er voor ieder wat wils. Inwoners kunnen rondlopen in een ‘eetbare tuin’ vol kruiden en fruitbomen, een klimaatadaptieve tuin die klaar is voor zware buien en hete zomers en een tuin vol bomen en planten die verschillende diersoorten aantrekken.’’

De keus van 5 bij 5 is bewust. Hoogeveen: “We willen laten zien dat ook in een kleine tuin genoeg mogelijkheden zijn voor planten, struiken en zelfs bomen en dat er ook nog voldoende ruimte overblijft voor een terras of speelplek.” Tussen 16.00 uur en 18.00 uur krijgen bezoekers van de tuinen gratis plantjes mee.

Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38
Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58
Blij met de zonneboot. (Foto: Robin Kreuger)
De zonneboot van Solar Boat Twente heet Lumina 1 mei, 10:53