Foto:

Moppie

Dit zou zomaar een aanzet tot een opzet voor een voorzet op een optie op een concept van een mogelijke column over het prutsvoetbal van onze efcee in de hoofdstad van Friesland kunnen zijn, ware het niet dat er belangrijkere zaken zijn dan eredivisievoetbal.
De dames Broekers-Knol, Kaag en Bijleveld bijvoorbeeld, maar daar ga ik mijn vingers niet aan branden.
Die hebben in potentie meer kans om de kerst niet te halen dan Ron Jans, maar misschien kan Hans Klok in dezen nog wat betekenen.

Vogido 4 is een ander voorbeeld. Die hebben zelfs een trainingskamp belegd op Mallorca. Voor de beker zijn Sparta 8, Phenix 2 en Eilermark 3 de tegenstanders. In de competitie stuiten ze op elftallen als Achilles 4, Barbaros 2, Berghuizen 3, SC Enschede 4, De Esch 6, Haaksbergen 3, HSC 4, Sportlust 4, Tubanters 4, Wilhelminaschool 4 en PW 4. De doelstelling van Vogido 4? Een goede derde helft draaien.
Niks mis mee, hoor ik Gijp zeggen.

Oranje wordt ook belangrijk. Ome Louis steekt flink zijn nek uit, maar of we het gaan redden tegen Haaland en die andere Noren? Dumfries er is weer bij, dat scheelt. En Virgil van Dijk!
En als Depay dan ook nog de topscorer van Barca is, dan heb ik er wel vertrouwen in. En van Montenegro en de Turken maken we kebab, dan wel cevapcici. En als we Qatar niet halen dan is dat eigenlijk ook niet zo erg. Daar zou je eigenlijk helemaal niet naartoe moeten willen gaan.

Oh ja, de foto. Hans Klok had nog wat tijd over en heeft me in één klap veertig jaar jonger gemaakt! Zonder gekheid: de foto is er bijgezet op verzoek van een trouwe lezer. En ja, het is een dame, dat wil ik wel verklappen, maar verder hou ik het tussen ons.

Maar het is wel een moppie.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Van zijn boek Kollum zijn nog enkele exemplaren te verkrijgen. Bestellen kan via assink@home.nl. Bij goed weer wordt het boek aan huis bezorgd. Wel tegen een redelijke vergoeding uiteraard.

Column Hans Assink

Meer berichten
 
Auto zoeker