<p>FEV-penningmeester Gijs Rekers en Arjan Hof.</p>

FEV-penningmeester Gijs Rekers en Arjan Hof.

(Foto: )

Achilles tekent ‘geweld’-manifest

Enschede - Voetbalclub Achilles Enschede heeft onder toeziend oog van de Enschedese voetbalfederatie (FEV) het manifest ‘Voetballen met plezier’ getekend. Daarmee is Achilles de 24e voetbalvereniging uit de gemeente die zich aansluit bij het manifest. In mei dit jaar sloot Victoria’28 zich aan en nu dus ook Achilles.
Eerder zag de vereniging nog af van een ondertekening. “De club was het wel eens met de strekking, maar vond een handtekening plaatsen overbodig’’, stelt bestuurslid Timo Oving. “Volgens de nieuwe voorzitter van Achilles, Arjan Hof, is het juist heel belangrijk dat alle Enschedese clubs het manifest ondertekenen, dus ook Achilles, om zo de boodschap nog krachtiger over te brengen.”
Hof zegt het zo: “Met deze ondertekening onderstrepen we dat Achilles blijft gaan voor een plezierig voetbalklimaat in onze mooie stad.’’

De FEV is blij met de handtekening: “Een goed signaal, dat bijna alle clubs uit de gemeente onderschrijven dat voetballen met plezier het uitgangspunt moet zijn en blijven. Daarnaast zullen we elkaar aanspreken op vormen van afwijkend gedrag die niet thuishoren op of rond het veld.”

‘Voetballen met plezier’

Meer berichten