<p>De Haaksbergerstraat wordt groener. (Foto: gemeente Enschede)</p>

De Haaksbergerstraat wordt groener. (Foto: gemeente Enschede)

(Foto: )

Haaksbergerstraat groener, minder wateroverlast

Meer bomen en wadi’s langs de weg verminderen de wateroverlast in de nieuwe Haaksbergerstraat tussen de kruising Zuiderval en de Ripperdastraat. Daarmee is de toegangsroute naar de binnenstad niet alleen beter bestand tegen het veranderende klimaat, maar ook comfortabel en uitnodigend, zo stelt de gemeente. 

Enschede - De afronding van de laatste werkzaamheden aan de Haaksbergerstraat zijn in volle gang. Vanaf woensdag 7 juli zijn beide rijbanen en de busbaan weer volledig open voor verkeer. “Wie zich de oude situatie nog voor de geest kan halen, ziet dat de straat een flinke verbeterslag door heeft gemaakt. De verkeerssituatie is veiliger voor fietsers en voetgangers, het busvervoer rijdt in een vloeiende lijn door naar de bestemming en de parkeergarages zijn goed bereikbaar. Door het groen in de straat, dat voor een groot gedeelte in het najaar geplant wordt, ontstaat er een gezondere woon- en werkomgeving. Daarnaast is de kans op wateroverlast aanzienlijk vermindert en zorgt het groen ook voor verkoeling en een grotere aantrekkingskracht op vogels, bijen en vlinders’’, aldus de gemeente.

De ovotonde voor de ingang van het MST aan de Haaksbergerstraat is ook open voor verkeer. Hierdoor kan verkeer komend vanuit de Ripperdastraat het MST weer bereiken door gebruik te maken van de ovotonde en via die route de Koningstraat in te rijden.
De werkzaamheden voor project De Kop lopen door tot begin oktober 2021.

Meer informatie over het project op enschede.nl/dekop.

Meer berichten
 
Auto zoeker