<p>Marieke ter Brugge van Enschede Promotie en wethouder Jeroen Diepemaat. (Foto: Emiel Muijderman)</p>

Marieke ter Brugge van Enschede Promotie en wethouder Jeroen Diepemaat. (Foto: Emiel Muijderman)

(Foto: )

Enschede lanceert nieuw stadsmerk

Enschede heeft na de oplevering van de nieuwe citymarketingvisie nu ook een bijpassend nieuw stadsmerk. De lancering vormt het startpunt van een nieuwe fase waarin Enschede wil bouwen aan een sterk imago als technologische, innovatieve en creatieve stad. 

Enschede - Enschede wil als stad groeien en aantrekkelijk zijn voor bewoners, bezoekers, talenten en bedrijven. “Het is daarom van belang om een sterk imago te hebben als stad’’, stellen de gemeente en Enschede Promotie.
“Meer dan vijftig stakeholders hebben meegedacht aan het verhaal van de stad als een technologische, innovatieve en creatieve stad, waar het met de menselijke maat en de Enschedese mentaliteit fijn wonen, werken, studeren en recreëren is. Passend bij deze ambitie en nieuwe strategie is het merk Enschede in eenduidigheid en uitstraling vormgegeven. Het merk is gebouwd op vier pijlers: Ondernemende Kennisstad, Creatieve stad, Groene stad en Bruisende stad. Via deze vier pijlers wordt gebouwd aan het merk en imago van de stad.’’

Het nieuwe logo combineert oude elementen uit het alom bekende stadswapen van Enschede met nieuwe stilistische uitingen en een huisstijl die past bij het DNA van Enschede, weet Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. “We zijn trots op het resultaat. Een prachtig nieuw stadsmerk waarvan de basis al is gelegd rond 1666. Oude elementen in een eigentijds jasje zorgt voor vertrouwen en breed draagvlak onder de bewoners. Het zijn juist de inwoners die de ambassadeurs zijn van onze stad.”
Jeroen Diepemaat, wethouder citymarketing, vult aan: “Het nieuwe stadsmerk is een mooie vertaling van de energie die Enschede heeft: we werken hard, pakken kansen en krijgen hier dingen voor elkaar. Heel gaaf hoe dit samen met de stad tot stand is gekomen. Naast het profileren van de stad, stimuleren we vanuit de gemeente de nieuwe citymarketingkoers ook. Dit doen we onder andere via ons nieuwe evenementenbeleid. Ook kijken we of we met gemeentelijk vastgoed ons creatieve ecosysteem kunnen versterken. Zo bouwen we samen met onze partners aan de stad van onze dromen.”

Grote merken hebben allemaal hun eigen geluid, zo ook Enschede. “Enschede heeft als stad toonaangevend muziekonderwijs en een eigen geluid past dan ook helemaal bij het innovatieve en creatieve imago van Enschede. Samen met een Enschedese producer is een uniek geluid ontwikkeld waarin je de stad hoort. In het geluid hoor je naast de geschiedenis van de textielindustrie onder andere ook de natuur en innovatie van de stad’’, aldus Ter Brugge en Diepemaat. “Het Verhaal van Enschede, het logo en diverse beelden vanuit de stad. Met deze ‘brand’ portal willen we het merk Enschede laden en hopen wij dat velen het merk gaan omarmen en delen. Het moet de basis zijn om als ondernemer, instelling of bewoner creatief aan de slag te gaan met het merk.’’

van de redactie

Zie voor meer
de website cityofenschede.com

Meer berichten