<p>Blij met de Vakmanschap-verklaring.</p>

Blij met de Vakmanschap-verklaring.

(Foto: )

Kampman blij met ‘Vakmanschap’

Enschede - Wethouder Arjan Kampman heeft donderdag de eerste mbo-verklaringen voor vakmanschap bij de Kwekerij van DCW overhandigd. De vijf jongeren die de mbo-verklaringen ontvingen, deden mee aan een landelijke pilot voor een nieuwe manier van opleiden, gestimuleerd door het Twents fonds voor vakmanschap. De jongens werkten al bij de Kwekerij aan de Blijdensteinbleekweg 30, maar konden zich dankzij het Twents fonds voor vakmanschap verder ontwikkelen. Naast een mbo-verklaring ontvingen zij ook een praktijkverklaring.

Deze opleiding is vergelijkbaar met een entree-opleiding waarbij de kwekerij het werk levert en het Zone.college lesgeeft over professioneel gedrag in de praktijk. Bijvoorbeeld hoe je omgaat met opdrachten en hoe je goed luistert. De pilot was een succes, waardoor het Zone-college de nieuwe opleiding als vast onderdeel aanbiedt.

Arjan Kampman is blij met dit initiatief. “De arbeidsmarkt in onze regio verandert in hoog tempo door economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Investeren in vakmanschap is daarom belangrijk voor jongeren én voor onze Twentse economie.’’

Praktijkles Zone College

Meer berichten
 
Auto zoeker