<p>Duurzamer wonen op het Stadsveld kan straks.&nbsp;</p>

Duurzamer wonen op het Stadsveld kan straks. 

(Foto: )

Bewoners bouwen aan toekomstdroom

Met dank aan woningcorporatie Domijn en bouwen de bewoners van de Thomas de Keyserstraat aan hun eigen toekomstsdroom. 

ENSCHEDE – De eerste schop is in de grond gegaan aan de Thomas de Keyserstraat. Van Wijnen start hier met de bouw van 45 duurzame, betaalbare woningen. De wensenkist met wensen van bewoners kreeg een plekje onder het fundament van het gebouw.
Domijn en Van Wijnen gaven hiermee een symbolisch startsein. ¨Een thuis waar de lach overheerst, liefde veelvuldig word gedeeld en het leven met alle ups en downs wordt gevierd. Kortom een stabiele vervolgstap voor mij en m´n kleine meid.¨ Dat is de wens van mevrouw Leus, één van de nieuwe bewoners die enorm zin heeft om straks haar intrek te nemen in haar nieuwe woning.

Lucas Fransen, manager Wonen van Domijn: “Dit jaar vieren wij ons 100-jarig bestaan. Daarom vonden we het een mooie, symbolische gedachte om een wensenkist te maken. Hoe leuk is het dat een volgende generatie deze kist over 100 jaar weer opgraaft?“
Marleen Mokkink, directeur Van Wijnen Eibergen, vult aan: “Het is natuurlijk fantastisch dat we op deze wijze samen stil kunnen staan bij twee mooie mijlpalen. Ons team staat te trappelen om er iets moois van te maken!”

Van Wijnen bouwt voor Domijn twee flatblokken met 45 galerijwoningen. Eén blok met 16 woningen en één blok met 29 woningen, ontworpen door PR8 architecten. De galerijwoningen hebben een oppervlak van ongeveer 63 m2. En iedere woning heeft twee slaapkamers, een balkon en een eigen berging. De appartementen zijn vooral geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.
De woningen zijn duurzaam en energieneutraal. Ze zijn zo ontworpen dat het woondeel aan de straatkant ligt, op het zuiden. Elke woning heeft zonnepanelen. Door deze toepassingen zijn de woningen ´all electric´ en bijna energieneutraal.
In maart 2022 ontvangen de bewoners de sleutel van hun nieuwe stek.

van de redactie

Meer berichten
 
Auto zoeker