Bijzondere kunst: Angela van Regteren

ENSCHEDE - In Bijzondere kunst delen de kunstenaars van ‘t Meera van Aveleijn hun passie. Objecten worden verkocht via www.blijgoed.nl/atelier-meera.

Wie ben je? Wat doe je?

Ik ben Angela van Regteren en ik ben 38 jaar oud. Ik werk al tien jaar lang vier dagen in de week in het atelier.

Wat voor soort kunst maak je?

Ik maak heel veel kunst. Ik maak beelden, schilderijen, dingen van papier maché en beelden van keramiek. Ik vind tijgers leuk om na te maken. Ik hou van tijgers. Ik heb heel veel beelden en tekeningen van tijgers gemaakt. Ik heb ook een schaal gemaakt met een tijger erin. Ik maak alles, als het maar een tijger is. Ik word ook wel het ‘tijgermeisje’ genoemd.

Waarom maak je kunst?

Ik vind het leuk om kunst te maken en als mensen dan mijn kunst mooi vinden dan word ik ook heel blij. Ik maak kunst om mensen blij te maken. Ik ben trots op mijzelf dat ik zoveel mooie dingen maak. Ik voel mij anders door kunst en dat is een goed teken. Kunst geeft mij een gevoel van trots en geluk.

Wat is jouw droom?

Mijn grootse droom is dat een van mijn tijgerkunstwerken in het blad National Geographic komen. Dan kunnen andere mensen ook zien wat ik maak. Dan word ik nog blijer. Ik hoop dat het op de voorpagina komt.

Meer berichten