Foto: Algemene foto van Monkey Town, niet specifiek kinderen met een beperking.
Foto: Algemene foto van Monkey Town, niet specifiek kinderen met een beperking. (Foto: Laurens van Heerde.nl)

Speelavonden bij Monkey Town voor kinderen met beperking

ENSCHEDE - Indoor speelparadijs Monkey Town Enschede houdt in juli twee speciale avondopeningen voor gezinnen waarin een kind met een beperking te vinden is. Het betreft donderdag 8 juli en maandag 12 juli van 17.00 uur tot 19.00 uur.

Het speelparadijs op Go Planet Parc is van mening dat een indoor speeltuin bezoeken ook voor kinderen met een beperking mogelijk moet zijn. Daarom zetten ze volgens woordvoerder Micha Reij graag een eerste stap: “Juist in de lange lockdown hadden kinderen met een beperking het soms extra zwaar, dus nu wij weer open zijn lijkt het ons een goed moment om deze eerste stap te zetten.” Monkey Town Enschede laat weten dat het er niet toe doet wat de beperking is. De avonden zijn dus voor kinderen met een beperking in de fysieke en/of mentale richting.

Minder prikkels
Tijdens deze avonden zal het speelparadijs zelf enkele maatregelen nemen om het aantal prikkels voor gasten te verminderen, door bijvoorbeeld de muziek uit te schakelen. Ook het aantal gasten is sterk gereduceerd: er is plek voor vijf gezinnen per avond. Hierdoor is er ook ruimte voor ouders om hun kinderen te begeleiden in bijvoorbeeld het grote speeltoestel. Een ander voordeel is dat er veel minder geluid van andere gasten is, wat eventueel weer prettig is voor kinderen die snel overprikkeld zijn.

Op uitnodiging
Tijdens deze speciale opening kun je in tegenstelling tot de normale openingstijden niet zomaar binnenlopen. Iedereen die interesse heeft mag een mail sturen naar enschede@monkeytown.eu met daarin om hoeveel personen het gaat, in grote lijnen van welke beperking sprake is en het telefoonnummer waarop men te bereiken is. “We vragen naar het type beperking om goed te kunnen bepalen wie wij op welke avond indelen”, aldus Micha Reij. Indien men voor 2 juli geen bericht heeft gehad, is er geen plek meer en is men helaas niet uitgenodigd.

Monkey Town Enschede
Het speelparadijs is te vinden aan het Colosseum in Enschede. Gratis parkeren kan op het terrein van Go Planet Parc. Monkey Town Enschede is zeven dagen per week geopend. Reserveren voor een regulier bezoek is niet meer nodig.

Meer berichten