Freinetschool De Bothoven doet mee aan ModderDag

ENSCHEDE - Buiten spelen is gezond, leuk en leerzaam. Gemiddeld krijgen Nederlandse kinderen 99,5 procent binnen en 0,5 procent buiten les. Volgens leerkrachten is de ideale verhouding 75 procent binnen- en 25 procent buitenles.

Als enige basisschool van Enschede doet Freinetschool De Bothoven elk jaar mee aan ModderDag van IVN Natuureducatie. Tijdens ModderDag wordt buitenles gegeven. Met water en zand spelen, lekker kliederen met modder en zandtaartjes bakken: kinderen vinden buitenles heerlijk!

Modderkeuken
Om leerlingen in de gelegenheid te stellen het hele jaar met water en zand te spelen, krijgt Freinetschool De Bothoven een modderkeuken op haar schoolplein. Betsie’s Buitenkeuken, een mobiele buitenkeuken gemaakt door de Enschedese kunstenaars Nicole Wegter en Jan Lange. Als sponsor wil Wijkraad de Bothoven buitenles en het buitenspelen in Enschede stimuleren.

Actief burgerschap
Om de presentatie toch een feestelijk tintje te geven, komt Margarita Jeliazkova zandtaartjes bakken met de leerlingen. Als lid van de gemeenteraad houdt ze zich bezig met onderwijs en natuurbehoud. Geboren en getogen in communistisch Bulgarije, vindt ze het belangrijk om jonge mensen in aanraking te brengen met de politiek en politici. Om actief burgerschap te bevorderen, gaat Margarita de zandtaartjes samen met een stel leerlingen bezorgen bij wethouder June Nods. Zij zal in het gemeentehuis de zandtaartjes in ontvangst nemen. Op deze manier krijgen de kinderen, na een dag buitenles, binnenles van de Enschedese wethouder van Jeugd en Onderwijs.

Meer berichten
 
Auto zoeker