Drukte bij Stichting Leergeld

ENSCHEDE - Nederland gaat weer van het slot, dat is ook te merken bij de Stichting Leergeld en Jeugdfonds Sport & Cultuur Enschede (JFSC). Nu de scholen weer open zijn en sportclubs weer volop hun activiteiten kunnen ontplooien, ziet de stichting dat het aantal aanvragen voor kinderen weer groeit.

In 2020 is heel Nederland getroffen door de coronacrisis en de maatschappij ging op slot. Sportclubs en zelfs scholen sloten hun deuren. Het doel van Stichting Leergeld/JFSC, het laten meedoen van kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen, kreeg een vreemd accent. Dat leidde onmiddellijk tot een daling van het aantal aanvragen voor schoolreizen, zwemles, contributies en sportartikelen. Tegelijkertijd heeft de stichting het afgelopen jaar enorm geïnvesteerd in het verstrekken van laptops aan kinderen. Scholen verzorgden online onderwijs en dat kun je niet volgen als je samen met je broertjes en zusjes één of zelfs geen laptop moet delen.

Aantal aanvragen groeit
Nu er door het kabinet weer ruimte gegeven wordt zien ze dat gelukkig onmiddellijk terug in de aanvragen. In de laatste maanden groeit dat aantal zo snel dat ze tijdelijk extra inzet plegen om de aanvragen te verwerken. Juist in aanloop naar het nieuwe schooljaar kunnen kinderen die naar groep één, groep vijf, groep acht of de brugklas gaan extra gebruik maken van speciale voorzieningen (rugtas, smartphone of laptop projecten). Daarnaast worden in deze periode ook vaak de lidmaatschappen voor sport- en cultuurverenigingen verlengd.

Vergoeding 
Alle ouders met een inkomen beneden de 120% bijstandsnorm kunnen bij de stichting een aanvraag indienen voor de vergoeding van bijvoorbeeld zwemles, een fiets of contributie voor een sport. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stichting Leergeld: www.leergeld.nl/enschede.

Meer berichten