Boeren en kwekers opgelet!

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN – Het groei- en bloeiseizoen van aardappelen, groente en fruit is weer volop aan de gang. Boeren, kwekers en iedereen met groene vingers hopen natuurlijk op een goede nieuwe oogst. Ook de Voedselbank Enschede-Haaksbergen wil graag meer verse groente en fruit oogsten. De voedselpakketten hebben lang niet altijd de gewenste hoeveelheid verse producten.

De inhoud van de pakketten die de Voedselbank Enschede-Haaksbergen wekelijks uitreikt, krijgen zij gedoneerd. Hierbij zijn ze afhankelijk van het aanbod van supermarkten, bakkerijen en groothandels. Elke week wordt er geprobeerd om de pakketten zo gezond mogelijk aan te bieden. Groente, fruit en aardappelen zijn hierbij vaak nog in de minderheid. Met de komst van de nieuwe oogst wil de Voedselbank een oproep doen naar alle boeren, kwekers en mensen met een moestuin. Heb je wat over? Mag het dan in de voedselpakketten?

Verspilling
Wim Sprakel, bestuurslid Voedselverwerver: “De Voedselbank heeft als doel om mensen die niet genoeg geld hebben, iedere dag een volledige maaltijd op tafel te zetten. Wij zamelen levensmiddelen in en stellen deze gratis ter beschikking aan huishoudens die, tijdelijk, onvoldoende in hun levensbehoefte kunnen voorzien. Daarnaast gaan we hiermee voedselverspilling tegen. We halen het graag bij mensen op om in onze voedselpakketten te stoppen.”

Oogst over?
Met elke hoeveelheid is de Voedselbank geholpen. Het maakt dus niet uit of het kleine of grote oogsten zijn. Onze vrijwilligers halen het graag op. Mail of bel met Wim Sprakel: 06-12584972 of wim.sprakel@vbeh.nl. Dan kan er een afspraak gemaakt worden. Brengen aan de Hengelosestraat 108 in Enschede mag natuurlijk ook!

Meer berichten