Goede bescherming voor dier en tuin bij De Dierenwinkel

ENSCHEDE - Het zomerseizoen is weer begonnen. Zowel mens, dier als tuin kunnen dan wat extra bescherming gebruiken. Bij De Dierenwinkel van Louis Kuipers bent u aan het juiste adres voor alle bescherming voor uw huisdier en tuin.

Net als wij mensen hebben ook onze huisdieren af en toe wat extra bescherming nodig om gezondheidsproblemen te voorkomen. Zo is het tekenseizoen weer in volle gang. Voor zowel de hond als kat zijn er uiteenlopende middelen te koop die bescherming bieden, vaak in combinatie met bescherming tegen bijvoorbeeld vlooien en luizen. Tekenbescherming is echt nodig; ongeveer een vijfde van teken draagt de gevaarlijke ziekte van Lyme bij zich, die zowel mens als dier treft. Louis Kuipers geeft graag passend advies over zowel de keuze als gebruik van een specifiek middel; zo weet u zeker dat uw dier goed beschermd is. Hij levert onder meer producten van gerenommeerde merken zoals Advantix, Amflee en Frontline. Dit soort bescherming is niet duur; vaak rond de 10 euro - een kleine investering die veel leed kan voorkomen. Er zijn verschillende toepassingsvormen, zoals de bekende pipetjes waarmee men eens per maand de vacht druppelt. Snel, simpel en safe, evenals waterresistent - ideaal wanneer de hond zwemt in de zomer. Maar er zijn ook banden van het merk Seresto die tot wel acht maanden bescherming bieden. Ideaal voor het zomerseizoen; een goede bescherming waar je niet over na hoeft te denken.

Ontwormen
Een stukje zorg wat mensen nog wel eens vergeten is het ontwormen van hun dier. Vaak vergeten mensen dit. “Wanneer er op TV een item is over het ontwormen van de hond of kat, neemt ineens de vraag naar middelen toe. Dit terwijl het advies is om vier keer per jaar een wormentablet te geven.” Kuipers kan vaak al zien aan een dier wanneer deze last heeft van wormen: de vacht is doffer, ze zijn wat lusteloos of mager. Ook bijvoorbeeld gras eten is een signaal. Ontwormers zijn er al vanaf 4,95 per tablet.

Ook voor de tuin
Naast de beschermingsmiddelen voor dieren levert De Dierenwinkel ook diverse middelen tegen onkruid en ongedierte in de tuin. Zo is er een ruime selectie aan vallen en lokdoosjes te vinden tegen muizen en ratten, maar ook uiteenlopende middelen tegen slakken en mieren. Dankzij het vochtige voorjaar zijn deze laatste weer volop actief. Kuipers heeft diverse kant en klare middelen en concentraten om de tuin te beschermen. Denk: Roundup-nieuwe-stijl; middelen die bewezen effectief zijn. Er zijn ook steeds meer natuurvriendelijke bestrijdingsmiddelen voor wie liever zo min mogelijk chemische middelen gebruikt.

Kom langs
U bent van harte welkom in De Dierenwinkel. Deze is gevestigd aan de Veldhoflanden 5D, aan de buitenkant van winkelcentrum Het Stroink. Geopend maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur. Bel met: 053-4767797 of kijk voor meer informatie en actuele aanbiedingen van De Dierenwinkel op Facebook, ‘Kuipers Dier Tuin en Hengelsport’.

Meer berichten
 
Auto zoeker