Bouw Janninkkwartier Enschede gestart

ENSCHEDE - Vanwege corona was het vorig jaar niet mogelijk om de start van de bouw van 30 huurwoningen in het Janninkkwartier feestelijk in te luiden. Inmiddels is de bouw van de woningen gestart en is er alsnog een officieel moment georganiseerd. Op 10 juni gaven de gemeente Enschede, bouwbedrijf Nijhuis Bouw en gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen het feestelijke startsein voor de bouw van dit deel van de nieuwe stadswijk.

De 30 ruime huurwoningen zijn onderdeel van Het Janninkkwartier, een duurzaam en groen stadshof met in totaal 150 woningen. De 30 huurwoningen worden door VanWonen opgenomen in het eigen woningfonds. Al deze woningen worden duurzaam gebouwd met een EPC-score 0 en aangesloten op het warmtenet. Daarnaast worden de woningen zeer compleet opgeleverd, met luxe badkamer en keuken. De wanden worden voorzien van behang en op de vloeren ligt PVC en laminaat. Ook de tuinen zijn ingericht. Kortom: de toekomstige bewoners hoeven alleen nog maar hun spullen te pakken.

Aanwinst voor Enschede
“Een van de grootste uitdagingen van Enschede is om talenten vast te houden en aan te trekken. Maar dan moeten er ook passende woningen beschikbaar zijn. De toevoeging van de duurdere huurwoningen van VanWonen helpt om het woningaanbod voor deze groep groter en aantrekkelijker te maken”, aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Niet alleen het deelplan, maar ook de fijne samenwerking maakt het mede mogelijk dat Enschede in de loop van het jaar een mooi woonplan rijker is. Naar verwachting wordt het Janninkkwartier in het laatste kwartaal van 2021 opgeleverd. Meer informatie op: www.hureninjanninkkwartier.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker