Maak je straat groen tijdens Burendag

ENSCHEDE - Donderdag 24 juni kunnen buren, buurttuinen, verzorgingshuizen en andere maatschappelijke initiatieven met ondersteuning van Groene Loper Enschede financiën aanvragen bij het Oranjefonds. Deze financiën kunnen zij inzetten om tijdens Burendag, 25 september de straat en omgeving te vergroenen. Denk hierbij aan boomspiegels, geveltuinen, bankjes, een buurttuin, insectenhotel of fruitbomen.

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Dit jaar vieren we Burendag op zaterdag 25 september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij buren samen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Denk aan de speeltuin opknappen, of planten van nieuwe struiken of bomen. Groene Loper Enschede wil graag bewoners betrekken bij hun eigen groene leefomgeving en ondersteunt initiatieven die een aanvraag willen doen om tijdens Burendag de straat of buurt te vergroenen.

Financiële aanvraag
Iedereen kan via www.burendag.nl een aanvraag tot 350 euro indienen bij het Oranjefonds om tijdens Burendag een activiteit te organiseren. Wil je als buurtinitiatief dit geld inzetten voor het vergroenen van je straat of buurt en wil je graag hulp bij de aanvraag? Kom dan op donderdag 24 juni tussen 17.00 en 20.00 uur naar stichting Beien in Enschede-Noord. Het kernteam van Groene Loper Enschede staat met laptops en een drankje klaar om samen met jou de aanvraag in te vullen. Uiteraard nemen we maatregelen om dit coronaproof te kunnen doen. Daarom is het nodig om je vooraf aan te melden via http://www.groeneloperenschede.nl/burendag.

Bloembollen
Buurtinitiatieven die tijdens Burendag hun straat of buurt willen vergroenen, kunnen gebruik maken van een zeer aantrekkelijke aanbieding. De Groene Loper heeft verschillende biologische bloembollenpakketten geregeld. Deze bloembollen zijn goed voor bijen en vlinders en fleuren in het vroege voorjaar je straat op. Wil jouw initiatief biologische bloembollen aanvragen, kom dan naar Beien!

Groene Loper Enschede
De groene Burendag is één van de activiteiten die Groene Loper Enschede organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Enschede. De Groene Loper Enschede wordt ondersteund door de gemeente Enschede en het programma Natuur voor Elkaar.

Meer berichten