Foto: Shutterstock

Met 2,5 kilo zonnebloempitten op pad

ENSCHEDE – Op en rond het schoolplein van Freinetschool De Bothoven gingen leden van D66 Enschede op 1 mei aan de slag om zonnebloemen te zaaien en poten. Er werd voor de actie maar liefst 2,5 kilo zonnebloempitten beschikbaar gesteld door stadsboerin Karin Vaneker.

“Veel mensen kennen 1 mei als dag van de arbeid, maar het is ook internationale zonnebloemendag. Dat vinden we een mooie aanleiding om mee te doen met de wereldwijde beweging om op deze dag zonnebloemen te zaaien of poten”, vertelt Karin Vaneker enthousiast. “Zonnebloemen brengen vrolijkheid en kleur in de omgeving. Het zaaien is niet ingewikkeld, maar er zijn een paar handigheidjes die je kan toepassen. Vandaar dat ik deze actie begeleid.” De kinderen van Freinetschool De Bothoven helpen stadsboerin Karin met het water geven van de zonnebloemen zodat ze goed kunnen groeien. Karin is erg blij met de hulp van de kinderen en ze vindt het leuk om hen ook te voorzien van tips. “Leuk weetje is trouwens dat zonnebloemen altijd naar de zon draaien met hun bloemen. Dit gaat zo, totdat de bloem uitgegroeid is. Dan blijft die richting het oosten gedraaid staan.”, besluit ze.

Kweekwedstrijd
Naast het zaaien van de zonnebloemen organiseert D66 ook een wedstrijd om de grootste zonnebloem te kweken. Er worden momenteel enkele honderden kaarten met zakjes zonnebloempitten in Enschede verspreid door leden. “We hopen op veel enthousiasme en plezier bij het zaaien en verzorgen van de opgroeiende zonnebloemen. Het zou mooi zijn dat er in Enschede straks in de zomer overal zonnebloemen te zien zijn” aldus fractievoorzitter Gertjan Tillema. Hij geeft aan dat mensen zichzelf ook mogen aanmelden om mee te doen aan de actie. “Hoe meer mensen mee willen doen, hoe groener Enschede wordt. Het idee is dat deelnemers op 22 augustus een foto maken van hun grootste zonnebloem en met vermelding van de gemeten hoogte op Instagram en/of Facebook posten met de hashtags #D66Enschede en #Zonnebloemenactie. We kijken dan welke 3 deelnemers de grootste zonnebloem hebben gekweekt. Zij ontvangen dan van ons een leuke prijs.”

Meer berichten