Ruim 400 aanvragen voor gratis bloemenzaad voor Bloemenlint

ENSCHEDE - Onze mooie stad zal straks een stuk kleurrijker zijn! Dit jaar organiseert de Groene Loper Enschede voor de zesde keer de actie Bloemenlint. Ook dit jaar is deze weer een succes, met ruim 400 aanvragen voor gratis bloemenzaad.

De afgelopen weken zijn vrijwilligers van de Bijenvereniging druk bezig geweest om de aanvragen voor bloemenzaad te verwerken. Mensen blijken creatief in het vinden van mooie zaaiplekjes. Naast de eigen tuin werden ook bloemen ingezaaid langs gevels, op braakliggende grond en boomspiegels. In totaal wordt zo anderhalve hectare bloemenlint aan de stad toegevoegd.

Erg belangrijk
Het inzaaien van de bloemen dient meerdere doelen. Zo draagt het bloemenlint bij aan een mooie, kleurrijke aanblik van de stad. Belangrijker is dat de bloemenstand ook bijdraagt aan het helpen van bijen, vlinders en andere nuttige insecten. Wij hebben deze hard nodig als bestuivers van belangrijke gewassen, maar ook voor bomen en struiken. Zo zorgen bijen ervoor dat wij aardbeien en appels kunnen eten. Dit terwijl zij zélf nu een tekort aan voedsel hebben. Met het uitgeven van dit zadenmengsel is de Groene Loper ook helaas door de grote voorraad heen. Inschrijven is dan ook niet meer mogelijk. Uiteraard kunt u wel zelf bloemenzaad aanschaffen.

Meer berichten