Toch geen publiek welkom in de Grolsch Veste op 8 mei

TWENTE - Op zondag 25 april speelde FC Twente thuis tegen FC Utrecht mét publiek. Zo’n 4.000 voetbalsupporters waren bij deze wedstrijd welkom in de Grolsch Veste. In het weekend van 25 april werden bij verschillende wedstrijden supporters toegelaten. De KNVB had hoop op meer wedstrijden met publiek, zo ook op 8 mei wanneer FC Twente thuis tegen Heracles speelt, maar het kabinet heeft besloten niet door te willen gaan met deze pilots.

Het ging er zo aan toe bij de pilots: Supporters lieten zich maximaal 40 uur voor de wedstrijd testen op het coronavirus. Voor deze sneltesten waren er speciaal aangewezen testlocaties. Bij een negatieve uitslag mochten supporters het stadion binnen. Ook werd voor binnenkomst de temperatuur van de supporters gemeten. Bij een te hoge temperatuur werd de toegang geweigerd. Vijf dagen na afloop van de wedstrijd moeten de supporters die bij de wedstrijd waren opnieuw een test doen. Zo dus ook bij de wedstrijd FC Twente tegen FC Utrecht, dat eindigde met 1-2.

Verzoek afgewezen
Door deze Fieldlab-testen wordt gekeken wat er (met beperkt publiek) in de coronacrisis weer mogelijk is. Zo worden er ook festivals en andere evenementen georganiseerd waar dezelfde regels gelden. Volgens de KNVB waren de test-evenementen zonder complicaties verlopen. Zij kwamen ook met het verzoek om pilots te verlengen. Het demissionaire kabinet heeft dit verzoek afgewezen. Er is dus geen publiek meer welkom in de aankomende speelrondes van de eredivisie. Op 30 april was er nog wel beperkt publiek aanwezig bij de Keuken Kampioen Divisie.

Meer berichten