Inloop Trefpunt bij CVV Sparta Enschede en De Tubanters 1897

ENSCHEDE - In samenwerking met, en in de clubgebouwen van, de Enschedese voetbalverenigingen CVV Sparta en De Tubanters 1897 heeft Mediant sinds 1 september 2020 de inloopvoorziening Het Trefpunt geopend. Het Trefpunt is er voor alle inwoners van Enschede die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, die bijvoorbeeld op zoek zijn naar zinvolle daginvulling, meer sociale contacten willen of willen ontdekken welke mogelijkheden er voor hem of haar zijn.

Iedereen die daar behoefte aan heeft kan binnenlopen voor een kopje koffie, een spelletje, een gesprek of een leuke activiteit. Deelname is gratis. Bij Het Trefpunt kijken ze samen verder naar mogelijkheden om uw leefwereld te vergroten. Dit doen ze op een informele en ontspannen manier met professionele ondersteuning. Vrijblijvend en in uw eigen tempo.

Succes
Vanwege het laagdrempelige karakter is bewust gekozen voor het organiseren van het Trefpunt in de clubgebouwen van CVV Sparta (Kotkampweg 44) en De Tubanters 1897 (Olympialaan 20) en dat is een succes. Steeds meer mensen weten de weg te vinden. Ook nu, ondanks de coronamaatregelen, zijn de inloopverzieningen geopend. De richtlijnen van het RIVM worden hierbij in acht genomen. Een reactie van een deelnemer is tekenend: “Wat fijn dat ik ook in deze moeilijke tijd, als ik daar behoefte aan heb, 4 dagdelen per week terecht kan bij Het Trefpunt. Je ontmoet er nieuwe mensen, je maakt even een praatje en alleen dat al is enorm belangrijk”.

Meer berichten