Leerling van College Zuid door in de Wiskunde Olympiade

ENSCHEDE - Kathleen Vine, leerling uit 3 TTO van College Zuid, is door naar de derde ronde van de Wiskunde Olympiade.Dit is een wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren die jaarlijks in Nederland wordt georganiseerd. Kathleen is 1 van ongeveer 100 leerlingen die zo’n hoog niveau haalt bij het vak wiskunde.

Kathleen is niet de eerste TTO-leerling van College Zuid die zo goed presteert bij een wiskundewedstrijd. Meerdere leerlingen gingen haar voor. De derde ronde van de Wiskunde Olympiade vindt in september plaats en de hele school, de TTO-afdeling en de nieuwe Maths Club steunen Kathleen en moedigen haar aan om opnieuw te excelleren in deze competitie!

Trots!
Al in haar eerste jaar op College Zuid deed Kathleen mee met de Maths Team Challenge en haalde ze de tweede plaats. Na een sterk optreden in de Maths Kangaroo Competition veroverde ze een plekje in het schoolteam, waarmee ze in Tunbridge in Engeland samen met het team de vierde plaats bemachtigde. Dit is het hoogste resultaat ooit behaald door een groep leerlingen uit Nederland! Daarnaast heeft ze samen met andere leerlingen een Maths Club opgezet op school waar leerlingen van TTO en de International School samenwerken om hun kennis en vaardigheden in het vak verder te vergroten. Een echte wiskundetopper dus, op wie locatie College Zuid van Het Stedelijk Lyceum enorm trots is!

Meer berichten